Løbsoptakt til Give Elementerløbet 2022

I morgen står den på løb på teamets hjemmebane, hvor vi skal ud og køre 146 kuperede kilometer. Jeg har både gode og dårlige erfaringer med løbet, hvor jeg i 2018 blev 2’er i B-klassen, men hvor jeg så i 2019 kørte mig selv i hegnet, bogstaveligt talt.

AF JEPPE TOLBØLL / FOTO: CykelFoto og Licenscykling.dk

Give, 8 omgange, 146,4 kilometer, 1320 højdemeter

Gives rute er egentlig en ret fed rute, som kan blive til lidt af hvert. Med de mange små bakker, kombineret med en god vind, så kan det blive en rigtig led rute, hvilket det ser ud til i morgen.

Vi starter kl. 12, hvor vinden vil komme mest direkte fra nord, men hvor den i løbet vores race, vil bevæge sig mere til at komme fra øst.

For at være ærlig, så husker jeg ikke bakkerne som voldsom slemme, og jeg får sikkert jinxed mig selv så meget nu, at jeg i morgen ender med at blive sat på en af dem, haha. Ej, men i 2018 var jeg godt kørende i B-klassen, at jeg ville vinde solo, hvilket mislykkedes, og jeg måtte have Lasse Eland med hjem til stregen, der så overspurtede mig. I 2019 kørte jeg løbet i A-klassen, og der nåede jeg kun en omgang, uden de store problemer, inden jeg ved målet, blev presset over i hegnet, og mit styr satte sig fast. Det kostede en voldsom kolbøtte, et meget forslået knæ og krop generelt, og en cykel der måtte have en stor servicetur bagefter.

Vinden bliver 100 % en faktor i morgen, og det svære i løbet bliver, at sørge for, at man ikke er på bagkant ved bakketopperne, hvis der bliver trykket til i vinden, og feltet bliver strukket ud.

Vi er blot 49 mand tilmeldt i morgen, da flere af holdene er i udlandet og køre UCI-løb, hvilket gør at Team Herning CK Elite Biemme, Team Bache-Js.dk og Team Give Elementer er de hold med flest ryttere til start. Personligt håber jeg, at det derfor bliver nemmere for en af os fra Give, at ramme det afgørende udbrud, og så få et godt resultatet ud af det.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *