Optakt til Grejsdalsløbet 2022

Søndag d. 15. maj deltager jeg igen i Grejsdalsløbet, hvor det bliver min 3. start i et fantastisk løb. Jeg kører 220 kilometer-ruten i år, som jeg også gjorde sidste år.
I år har Grejsdalsløbet lavet en helt specielt Tour de France-rute.
**Denne artikel er bragt i samarbejde med Grejsdalsløbet**

AF JEPPE TOLBØLL / FOTO: Grejsdalsløbet

Grejsdalsløbet er et virkelig undervurderet motionsløb. Jeg tænker faktisk, at det er et af Nordeuropas hårdere motionsløb, og kigger jeg på mine data fra sidste år, så var løbet næsten lige så fysisk krævende som La Marmotte har været for mig. Rent fysiologisk er det dog to forskellige løb, da La Marmotte kræver træning over de lange bjerge, mens Grejsdalsløbet kræver en hvis arbejde i tidsrummet 1 til 4 minutter for at komme over de værste stigninger.

Ruterne:

Der er mulighed for at køre Grejsdalsløbet både lørdag og søndag.

Om lørdagen kan man prøve kræfter med Grejsdalsløbet Gravel, som er 75 kilometer, hvor rytterne kan downloade en .gpx-fil, som man så følger. Undervejs vil der være et depot. Jeg skal helt sikkert prøve gravel udgaven så snart jeg får min gravel-cykel.

Løbet kan køres på alle typer cykler, der kan køre på grus og skovstier. Ruten har enkelte afmærkninger, så det er derfor vigtigt, at man har en cykelcomputer, der kan læse .gpx-filer (altså bare har normal navigation), eller i det mindste følges med en anden der har.
Løbet er det man i gravel-sprog kalder “self supported”, og betyder, man selv skal sørge for slanger, og andet grej i forhold til defekter. Ruten har et enkelt depot, men Grejsdalsløbet råder dog rytterne til stadig selv at medbringe væske og andet energi, just in case.

Lørdag har også “Familie”-ruten som er en 20 km lørdagstur hvor alle kan være med. Det er en flad rute på stier og stille veje. Børn under 12 år deltager gratis ifølge med en voksen. Elcykler er velkomne.

Søndag er den store dag!

Søndag må dog nok siges, at være den “store” cykeldag. I skrivende stund er der 1219 deltager søndag, og der kommer naturligvis kun flere til, når de sidste lige får tjekket vejrudsigten.

Ruterne søndag beskrevet således:

”Udfordring” er 90 kilometer med cirka 1000 højdemeter i den skønne Vejle Ådal. Den korteste rute i Grejsdalsløbet som dog bestemt ikke er let. 

”Mediofondo” er en udfordring for enhver motionscyklist med 1500 højdemeter på 120 kilometer. Et godt forberedelsesløb til sommerens cykelture sydpå.

“TOUR Special” er inspireret af tourens 3. etape med start i Vejle. 160 kilometer med afslutning på Gl. Kongevej.

”Forårsklassikeren” er en ekstrem udfordring på 220 kilometer. Den hårde afslutningsstigning på Gl. Kongevej suger de sidste kræfter ud af de trætte ben. 

Jeg kører “Forårsklassikeren”

Jeg har valgt, at jeg gerne vil køre de 220 kilometer, ligesom sidste år. Der er egentlig licensløb i Fredericia samme dag, men den rute er så kuperet, at jeg ville blive sat relativ hurtigt i A-klassen. Så efter aftale med min sportsdirektør, Henrik Nielsen, tager jeg til Grejsdalsløbet og “træner” og får lidt god distance i benene inden GP Herning og/eller Fyen Rundt, såfremt jeg bliver udtaget dertil.

Jeg kører ikke for at “vinde” (eller få hurtigst tid, som det kaldes), for der findes rigtig mange dygtigt motionister. Jeg er der for at træne, så det bliver ikke noget med at sidde og springe føringer over hele dagen, men måske tager race-instinktet over til sidst. Det er dog ikke et cykelløb, så der bliver ikke taget dumme chancer, og for mig handler det om at komme sikkert igennem, og have en fed dag!

Kom med!

Man kan tilmelde sig via følgende link: https://www.sportstiming.dk/event/9624/waves
Se mere her: https://www.grejsdalsloebet.dk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *