Løbsoptakt til Veteran DM i Randers

**DENNE BLOG ER TIDLIGERE UDGIVET PÅ ALTOMCYKLING.DK OG NU KOPIERET OVER PÅ EGEN SIDE HER**

Veteran DM? Ja, det lyder virkelig som om at man er skide gammel. Og ja, dåbsattesten lyver da heller ikke, når man nu kigger på den. 32 år, og derved H30-rytter! H30-klassen har ikke eksisteret i mange år, i dansk landevejscykling, udover mesterskaber som DM for Veteraner og nordiske mesterskaber. Fredag køres der enkeltstart og søndag køres der linieløb.

AF: Jeppe Tolbøll

ENKELTSTARTEN: 31 KILOMETER, 260 HØJDEMETER

Jeg synes enkeltstarten er utrolig svær, at spå om. Først ruten, som ligner en ret hård rute med en knold på med ca. 5 kilometer til mål. Samtidig er længden på ruten også noget højere end hvad jeg har prøvet før.

Oveni er der konkurrencen. Kigger jeg på listen, kan jeg hurtigt spotte et par ryttere, hvor jeg tænker “Ham SKAL jeg slå”, men jeg ser også navne hvor jeg tænker, at jeg virkelig skal ramme dagen for at slå dem. Så er der yderlige navne hvor jeg tænker at vi ligger meget lige, og så navne som jeg ikke kender.

Så hvor ligger jeg henne? Umiddelbart vil jeg gætte på at jeg ligger omkring den bedre halvdel af de 14 der er tilmeldt.

Jeg sætter et mål som jeg mener bør være realistisk, og siger at Top 5 skal være målet. Skulle jeg ramme Top 3 ville det kræve at jeg ramte over niveau, tror jeg.

LANDEVEJSLØBET, 9. OMGANGE, 117 KILOMETER, 1269 HØJDEMETER:

Fy for en skefuld! 9 gange over Murhusbakken!? Har de tabt forstanden i Randers!? Og så en bakke mere som jeg vist har kørt før til Randers-løbet, – og der kørte jeg ned af den… Meget hurtigt!

Den opmærksomme læser har nok allerede fattet, at ruten i Randers ikke ligefrem er skræddersyet til folk der vejer mere end den gennemsnitlige cykelrytter! Ruten er virkelig hård, og mit bedste bud er, at løbet bliver et langt udskilningsløb, hvor folk bliver kørt trætte og derved bliver skivet ud af feltet stillet og roligt.

Modstanden er til at få øje på, hvor bl.a. Frederikshøj stiller med 4 mand (Lambert er også tilmeldt, men har fået at vide, at han ikke kører). Samtidig er der ryttere som jeg til dagligt kører imod i B. Vi er 20 tilmeldt.

Jeg ved ikke helt hvad jeg forventer, for jeg ved ikke lige hvordan ruten kommer til at påvirke mig. Det må jeg tage på dagen. Målet er dog ikke at lade for mange slippe væk, for med det lille antal deltagere, kan løbet hurtigt være overstået hvis man sidder og sover.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *