Løbsoptakt til Tønder- og Sønderborgløbene 2022

I weekenden står den på de sidste cykelløb på jysk grund, når den efterhånden legendariske løbsweekend i Tønder og Sønderborg afholdes. Som det ser ud nu, så bliver det en rimelig vindsvag udgave af Tønder, men man skal ikke lade sig snyde. Samtidig er Sønderborg-løbet et løb, som jeg altid har haft svært ved at knække koden på, og hvordan det går vil tiden vise.

AF JEPPE TOLBØLL

Tønder, 6 omgange, 148,2 kilometer, 294 højdemeter

Tønder er altid et af de løb jeg ser frem imod. Lige siden jeg var en ung knægt, der sjælendt var med feltet hjemme, var Tønder et af de løb, hvor det rent faktisk lykkedes, og jeg kunne nuppe mig lidt point.

I mine seniorår var der en lille forbandelse over løbet, hvor jeg ofte – med gode ben – altid formåede at lave taktiske brølere eller måtte udgå flere gange med defekter. Først i 2018, i A-klassen, fik jeg en smule succes da jeg blev 11’er og 6’er i feltets spurt og sikrede mig mit første A-point. I 2020 kom den store forløsning, da jeg vandt løbet i B-klassen.

Jeg har knoklet temmelig hårdt for at nå en forholdvis god form frem mod løbet, efter sygdom. Det blev et kompromis med at droppe de helt lange ture, men i stedet fokusere på en masse Zwift-løb og interval-træning indendørs. Det gør, at jeg føler mig temmelig velkørende nu her, men måske mister lidt udholdenhed hen mod slutningen af løbet.

I A-klassen er vi 106 ryttere tilmeldt, hvilket nok skal blive spændende. Vinden er ikke voldsom, med omkring 2 m/s direkte fra nord. Dog skal det siges, at man ALDRIG skal undervurdere vinden i Tønder, da eksperterne før har spået om vindstille… lige indtil det alligevel blæste op. Dagen bliver krydret med en smule regn, som det ser ud nu og 13 grader.
På Team Give Elementer stiller vi fuld team til start med 10 mand. Jeg ved ikke helt hvad min rolle bliver, men jeg håber i det mindste at jeg kan være med feltet hjem, og så må jeg tage den derfra.

Sønderborg, 15 omgange, 129 kilometer, 675 højdemeter

Sønderborg… hvor jeg dog savner den gamle rute, som de brugte for snart 6-7 år siden. Flad og med en stor bred boulevard vej som opløb. Ruten de har ved Kirke Hørup har aldrig været god for mig. Jeg tror faktisk, at jeg er udgået flere gange, end jeg har gennemført løbet, og en 9. plads i B er vist mit bedste resultat dernede.

Ruten ser ikke ud af meget, men som stor rytter så suger den kræfterne ud af mig, med alle dens mange sving og små bakker. Vinden bliver lidt ala det vi får lørdag. 2-3 m/s direkte fra nord. Det betyder, at løbet nok bliver et led angrebskriterium, når vi skal ud på hele 15 omgange.

Vi er igen 105 ryttere til start, så det skal nok blive sjovt på de små veje. Igen stiller Team Give Elementer med fuldt mandskab, og jeg vil med glæde se om jeg kan hjælpe holdet bedst muligt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *