Løbsoptakt til Enkelstart Nakskov 2022

I morgen skal der køres enkeltstart. Det sker helt på Nakskov, hvor der samtidig er nordiske mesterskaber i cykling. I A-klassen er der “kun” 19 ryttere til start, men det er måske ikke helt dårligt, når man samtidig tænker på, at mange er til start i årets PostNord Danmark Rundt.

AF JEPPE TOLBØLL / FOTO: CykelFoto

Nakskov, TT – 1. omgang, 28 kilometer, 109 højdemeter

Undskyldningerne!

Intet cykelløb uden en eller anden form for undskyldning – og gerne flere! 🙂

Omkring kl. 06.00 i morgen tidlig hopper jeg i en bil og sætter kursen mod Nakskov sammen med mine to holdkammerater fra Team Give Elementer, Rasmus Lundtoft Lindbjerg og Jens Lunding Nielsen. Vi har valgt at tage den lange tur til Nakskov, uden at tage en overnatning, hvilket også betyder, at vi ankommer til en enkeltstart, hvor ingen af os kender ruten.

Det er selvfølgelig også en lille handicap, at vi skal sidde i bilen i 3:45 timer, før ankomst, men det er nu engang sådan, som det er. Ud over det så er det svært at komme med undskyldninger, men det er også to vigtige, haha. Vi kender ikke ruten, og vi kan have dårlige ben fra at sidde længe i bilen. Derfra kan det kun gå fremad, haha.

Ruten

Ruten er nærstuderet på Google Streetview og senere Google Maps via satellit foto, da nogle af vejene er så små, at de ikke ligger på Streetview. Den starter helt klassisk som en “ud-og-hjem”-ruten, hvor man de første 6,5 kilometer kører ud af en stor hovedvej, og så ind på lidt mindre, der dog ser ud til at være ganske fine, og uden de store sving, hvor man skal ud af bøjlen. Efter 9,6 kilometer kører man til venstre og ud til et vendepunkt, og samme vej tilbage. Jeg regner ikke med at man kan tage svingene i bøjlerne, da jeg tror – og håber – at de er delt med enten hegn eller kegler, da der jo kommer ryttere imod hinanden, både ud og hjem.
Det lille twist kommer dog ved omkring 25 kilometermærket, og de sidste cirka 3,5 kilometer. Her rammer drejer vi fra hovedvejen og skal lige ind på et teknisk stykke. Ifølge Streeview vurderer jeg, at man skal ud af bøjlen i hvert fald 6-7 gange.

Vinden kommer til at stå fra NV når vi alle starter omkring 11.30 med 4 m/s. Det betyder at man nok bør spare lidt til hjemturen.

Jeg starter præcis kl. 11.31 og er 3. startende A-rytter. Rytterne foran mig er Martin Henriksen, FBL, der starter først, og dernæst Emil Dam Sørensen. Jeg har prøvet at lure lidt på deres TT-resultater, og jeg er måske hurtigere end dem på de steder hvor jeg har kunne sammenligne direkte fra tidligere resultater, men kommer næppe til at hente hhv. 2 og 1 minut på dem.

Med 19 startende er der point til top 7, men der skal ske mirakler før jeg ender der, og jeg gider heller ikke sætte et nummer på, hvor jeg forventer at ende. Jeg skal bare køre den TT, og ramme de watttal jeg forventer af mig selv, og ellers lave så få tekniske fejl som muligt, og så må jeg se hvor det bærer hen.

I onsdags kørte vi klubmesterskab i Give, hvor jeg ramte 403w i 37 minutter på en distance der ligner den vi kører i morgen, dog var ruten i Give med flere højdemeter. Rammer jeg deromkring så kan jeg ikke forvente meget mere.

Den komplette startliste ser således ud:

FornavnEfternavnKlubStarttidspunkt
MartinHenriksenFrederiksberg Bane-& Landevejsklub11:29:00
Emil DamSørensenNørrebro Cykleklub11:30:00
JeppeTolbøllTeam Give Elementer11:31:00
Peter SkovLauritzenTeam BACHE – JS.dk11:32:00
Rasmus LundtoftLindbjergTeam Give Elementer11:33:00
PhillipMathiesenTeam CO:PLAY – Giant Store11:34:00
Peter AsbjørnHansenTeam IBT – BH Carl Ras11:35:00
Pelle KøsterMikkelsenTeam CO:PLAY – Giant Store11:36:00
Alexander ArntHansenRestaurant Suri – Carl Ras11:37:00
DanielLondTeam CO:PLAY – Giant Store11:38:00
MartinPedersenRestaurant Suri – Carl Ras11:39:00
Kristian SiigHesselTeam CO:PLAY – Giant Store11:40:00
SimonBAKTeam coloQuick11:41:00
Julius NowakDalnerRestaurant Suri – Carl Ras11:42:00
Jonas NordalJakobsenHerning CK Elite Biemme Danmark11:43:00
AlbertHolmRestaurant Suri – Carl Ras11:44:00
Mathias BundsgaardMatzTeam CO:PLAY – Giant Store11:45:00
Johannes RomDahlTeam Sparekassen Danmark Aalborg11:46:00
GustavWangBHS – PL Beton Bornholm11:47:00

Leave a Comment

Your email address will not be published.