Optakt til Holbæk-løbet

**DENNE BLOG ER TIDLIGERE UDGIVET PÅ ALTOMCYKLING.DK OG NU KOPIERET OVER PÅ EGEN SIDE HER**

Så er vi i gang! Sæson 2021 står for døren for os! Indtil videre har det kun været eliten i DK, der har kunne køre race, men på søndag får vi alle sammen lov til at komme på græs, og det ville være en stor underdrivelse, at sige, at jeg glæder mig! Det bliver mega fedt, at komme i gang igen!

Af Jeppe Tolbøll

Hvordan er vinteren gået?

Jeg fristes til at sige, at det er gået helt som det plejer. Dog med en lille positiv undtagelse, nemlig at jeg i år har holdt mig vægtstabil over vinteren, hvor jeg i de sidste par år nemt tog 4-6 kilo ekstra på i vinteren har jeg holdt mig på de ca. 91-93 kilo. Derfor har jeg ikke skulle stresse med at smide de ekstra kilo hen over januar til marts, hvilket har givet mig en god ro.

Watt-tallene er uændret på godt og ondt, hvilket betyder at jeg ikke har kunne øge på nogle parametre, men heller ikke tabt noget, hvilket måske er positivt når min 38 års fødselsdag venter lige rundt om hjørnet. Ja, jeg er en gammel mand, fanget i en ungdomsklasse, føler jeg, haha.

Det helt store boost i formen, som plejer at komme via Give Cykelklubs tur til Calpe er af gode grunde ikke gennemført i år, og derfor har jeg ikke på den måde gjort hvad “jeg plejer”. Dog fik jeg et fint formtjek i starten af april, da jeg deltog i Ronde van Borum, hvor jeg vandt. Det kostede 1:50 timer med 402 i NP, hvilket er noget af det bedste jeg trods alt har leveret. Det giver mig en fornemmelse, og tro på at jeg er helt præcist hvor jeg skal være.

Holbæk, 4 OMGANGE, 109,6 km, 840 hm

Jeg har prøvet at forhøre mig en del om ruten, fra flere af mine sjællandske venner og bekendte, og flere kalder den rigtig kuperet. Jeg tog så profilen og prøvede at sammenligne den med noget af det fra sidste år, og der er det nok Holstebro-løbet der kommer tættest på i forhold til samme længde og højdemeter. Kan man naturligvis ikke sammenligne bakkerne en til en, men ud fra de forhold, så er det måske ikke helt skidt for mig, da jeg jo vandt i Holstebro (efter Martin Lind blev diskvalificeret, dog), hvor jeg fik kørt et godt race. Ruten ser ligeledes ud til at sno og dreje sig konstant, hvilket som regel giver fedt race.

Jeg har også prøvet enten Strava-stalke eller forhøre mig om flere af konkurrenterne, og jeg skal lige lov for, at der er folk der har passet deres træning! Hvis vi går ud fra de træninger der ligger på Strava, så er der B-ryttere med 130 timers træning i år, og andre med 250 timers træning i år. Selv ligger jeg omkring de 200 timer på nuværende tidspunkt. Jeg er ikke så bekymret i forhold til at der findes ryttere der har trænet så meget mere end jeg har. Det er der altid, og det er ikke altid de ryttere der slår mig. Cykling er så meget mere end blot tal (også watttal), men det giver dog en god indikator om hvilket ryttere der bør være holdbare sidst i løbet.

Ryttere jeg tror der skal holdes øje med er Daniel Lond, Amager CR, Victor Grue Enggaard, ABC, Nicklas Lilleskov Falk Rasmussen, Slagelse CR, og Magnus Bächler, Cykling Odense. Der er sikker mange flere jeg har glemt eller slet ikke aner er så godt kørende, så det bliver ikke nemt, at blot holde sig til de ryttere jeg tror præsterer godt.

Vi må kun være 40 ryttere i feltet på grund af corona-restriktionerne.

I år har vi 3 andre B-ryttere fra Team Give Elementer i B-klassen, nemlig Lasse Bøgh Rasmussen, Jeppe Petersen og Boxuan Yang. De sidste to kommer fra Give CK’s U19-team fra sidste år.

Ud over at jeg godt selv kan lide at vinde, så er målet for teamet også at få ryttere ekspederet videre til A-klassen, og der er min rolle at hjælpe dem bedst muligt.

Jeg vil som altid gerne køre for at vinde, eller lave en god præstation, men jeg vil hellere se en Give-rytter vinde, hvor jeg bliver nummer 20, end at jeg bliver bedste Give-rytter på fx en 3. plads. Sejrene er det som tæller for mig. Enten for mig selv eller for en teamkammerat.

Vejret ser ikke ud til at blive noget der spiller den største rolle. Tørvejr, vindstille og ca. 6-7 grader.

Jeg glæder mig til at komme i gang!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *