Opsummering af 1. sæsonhalvdel

**DENNE BLOG ER TIDLIGERE UDGIVET PÅ ALTOMCYKLING.DK OG NU KOPIERET OVER PÅ EGEN SIDE HER**

Nu hvor sæson har nået sin sommerpause, for mit vedkommende, så er det også på tide at få lavet en opsummering af hvordan det er gået hidtil, og hvilke mål der er blevet opnået og hvad der skal opnås i den sidste halvdel af sæsonen.

Af: Jeppe Tolbøll

MIN SKADES SITUATION:

Egentlig er jeg efterhånden kommet mig over skaden fra mit – efterhånden – ret berømte styrt ved H30 DM, d. 5. Juni. Det kostede dog en måned hvor træningen var ret nedprioriteret, og hvor jeg de første 3 uger kun kunne træne 1,5 til 2 timer før kroppen gjorde ondt, og jeg måtte sige stop.

I styrtet slog jeg mig ryg og hofte ret meget, og de første par dage kunne jeg ikke gå uden at bruge en stoleryg som støtte, og kunne kun bevæge fødderne 5-10 cm fremad af gangen.

Optimistisk, som jeg var, stillede jeg dog til start ved enkeltstarten i Aarhus lørdagen efter mit styrt. Opvarmningen gjorde ondt, men jeg kunne da sagtens æde smerten i mig, mente jeg. Jeg nåede kun 6,5 kilometer ud, før jeg blev hentet af manden bag mig. Jeg havde holdt 42 km/t i snit, og da der både var god medvind og en lang nedkørsel fra start, var det slet ikke godt nok til noget som helst. Derfor besluttede jeg mig for, at jeg ikke ville køre rundt og have så store smerter, da det klart hæmmede mit tråd på TT’ern. Jeg vendte rundt og kørte hjem.

Dagen efter, om søndagen, droppede jeg licensløbet i Ordrup og valgte i stedet at køre motionsløbet TST Langelinie, sammen med en lille håndfuld AoC’ere.

Løbet kan du læse om HER hvor Søren Kuipers beretter fra fronten. Det gik fint og der var næsten ingen smerter, før en punktering satte mig ud. Nu var jeg igen vældig optimistisk.

Dog drillede ryggen lidt tirsdagen efter TST, og efter en hård onsdagstræning gik det helt galt igen, hvor jeg næsten ikke kunne gå om aftenen. Jeg måtte til min læge.
Han kunne konstatere en stor irriteret slimsæk og med besked om at det skulle gå sin egen gang, men nok ville give smerter i mellem 5-8 uger blev jeg sendt hjem. Jeg måtte træne alt det jeg ville, men han rådede mig til at stoppe hvis det gjorde ‘forkert’ ondt, eller jeg følte jeg trådte skævt for at aflaste hoften. Det ville jo bare give nye skader.

Dog kan jeg i dag konstatere at det nærmere blev 5 uger end 8, og jeg tror endda at styrtet har gjort godt for mig. Jeg har genfundet en friskhed, og i løbet af de sidste 3 uger, har jeg sat en del personlige bests i mine watt helt fra 30 sekunder til 20 minutter. Så det er med ret stor optimisme at jeg går 2. sæsonhalvdel i møde.

OPSUMMERINGEN!

Målsætningerne var:

– Mindst 1 sejr i C
– Oprykning til B
– 7 point i B
– Køre en god Marcello Bergamo Cup/Pinsecup
– Køre nogle solide enkeltstarter
– Køre stærkt til CPH Gran Fondo, og kvalificere mig til amatør VM.

Okay, hånden på hjertet… Havde jeg vidst at min form ville være så god fra sæsonstart, så var jeg ikke startet i C-klassen.
Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at jeg kun skulle bruge 2 weekender (4 løb) på at skulle lade mig rykke tilbage i B.

I C startede jeg med en 6. plads før jeg snuppede 3 sejre i træk og derved sikrede oprykningen. Den første, i Aalborg, var ret overraskende, mens Hobro var den klart hårdeste, og hvor den i Næstved – som stod i skærene kontrast til Hobro – følte mig klart stærkest. Klik på bynavnene for at læse løbsrapporterne.
– Derved blev der opfyldt to mål, og endda mere til med hele 3 sejre, og oprykning.

I B er det indtil videre blevet til 3 point, så jeg må siges at være godt på vej mod de 7.

Gran Fondo lykkedes også ret godt med en 2. plads i min aldersgruppe og derved kvalifikation til amatør VM i Aalborg. I min aldersklasse blev jeg kun slået af Jesper Hansen fra Randers, som sidenhen har hentet UCI-point, samt kørt et rigtigt flot elite DM, hvor han var i udbrud stort set hele dagen, indtil de store kanoner for alvor tog over, også her kan vi skrive; Målsætning opfyldt!

Enkeltstarterne må dog siges at have været et flop, med punktering i Esbjerg, styrt i Randers og udgået med smerter i Aarhus.
– Ikke opfyldt!

Marcello Bergamo Cuppen fik jeg også køretur, og var slet ikke god nok – heller ikke opfyldt!

Så selvom alle målsætninger ikke blev opfyldt, så må man dog sige at jeg kan være mere end godt tilfreds med hvad der er opnået indtil videre!

RESTEN AF SÆSONEN

Den her del er ret svært at give et kvalificeret bud på, føler jeg.

Mit bud er skrevet ud fra den ide, om at jeg når august 100 % klar og uden undskyldninger/skader 😉

+15 point i B – altså mindst 12 point mere.
2 podiepladser.
Køre stærkt i Sønderborg, Tønder og Bov, og helst køre med i sejren i ét af de løb!
Gran Fondo/VM – her vil jeg gerne gøre god figur, enten ved at køre et godt løb selv, eller hjælpe en dansker til sejr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *