Løbsoptakt til Randers Bike Week 2022

Så starter sæsonen for alvor igen, efter en lang, og god løbspause siden DM. Sygdom og andre undskyldninger er væk, og jeg fik trænet en god julimåned, og føler mig klar til at slutte sidste sæsonhalvdel godt af. Om det lige bliver i Randers Bike Week at jeg rammer noget, er nok ikke sikkert, da ruterne ikke ligefrem er specielt gode til mig, men så må jeg bruge den gode form, til at gøre mig nyttig for holdet. Det er jeg også helt afklaret med.

AF JEPPE TOLBØLL / FOTO: CykelFoto

Det er mit 3. år i streg, hvor jeg kører Randers Bike Week. Den første gang var i B-klassen i 2020, hvor Covid-19 for alvor havde lukket landet ned, og sidste år var i A-klassen hvor vi vi endte med at være lidt over 130 ryttere til start i A-klassen, hvor vi i år kun lige er ca. halvdelen til start.

De store kontihold, pånær coloQuick, har ikke valgt at satse på RBW i år, og derfor er der blot 4 fra Riwal Cycling Team, 2 fra BHS-PL Beton Bornholm, én fra Restaurant Suri-Carl Ras, men coloQuick dog har sendt nærmest alle ryttere afsted og er hele 13 mand til start.

Derfor må de også være de klare favoritter til nærmest HVER etapesejr, og den samlede stilling, men alt ansvaret ligger så også på dem, hvilket de naturligvis er klar over, og gerne tager på sig. Så er det op til alle os DCU-teams, og de få andre konti-ryttere til start, at være smarte, og ikke gøre arbejdet for coloQuick.

Som jeg skrev i min indledning, så er jeg vist ved at være ganske godt kørende igen. Dagen efter Elite DM startede jeg på en binyrebarkhormonkur, som tog 4 dage, og derefter var sygdommen væk. Grunden til at jeg startede efter DM var, at så skulle jeg ikke ud og søge TUE, og med sommerpausen ville det være ude af kroppen længe før RBW. Siden da har jeg trænet knap 20 timer i ugen, og har ramt nogle watt som det er længe siden, at jeg har været i nærheden af.

Jeg har samtidig smidt en god slat kilo over de seneste 4 uger. Det betyder dog ikke, at jeg er helt hvor jeg gerne vil være, eller har været før, men jeg må nok indrømme, at alt den sygdom jeg oplevede fra GP Herning/Fyen Rundt og frem til DM, gjorde mig så træt af det hele, at jeg spiste rigtig skidt, og vægten sagde faktisk 97,7 kilo dagen før DM. Lige nu er jeg igen tilbage på 93,6 kilo, og vil får nok smidt 1,5 til 2 kilo over de næste par uger. Jeg er tilbage til at tælle min kalorier, og når jeg gør det, så virker det, og jeg ryger ikke ind i alle de dårlige vaner. Jeg vil gå så langt, at sige at jeg har en spiseforstyrelse, men jeg har i hvert fald et anstrengt forhold til min mad, når jeg ikke monitorerer det.

Jeg har ikke de store forventninger til RBW, ud over, at jeg skal have det sjovt, og hjælpe de ryttere fra vores team, som har mulighed for at lave et resultat på en etape og/eller samlet.

Randers Bike Week, 1. etape, enkeltstart, 2 omgange, 10,3 kilometer, 100 højdemeter

Det er egentlig en ret træls TT for mig. Den starter let ned af, på en større hovedvej, hvorefter den i bunden næsten går 180 grader rundt og op af Karlsbergvej-bakken. En lille satan på 850 meter ca, og 4,7 % i snit. Med mine kilo har det været her, at jeg har mistet en del tid, sammenlignet med de ryttere jeg ender omkring, det er her jeg har mine svagheder.

De sidste par år, har jeg også lagt en smule for hårdt ud før bakken, og så lagt endnu mere på, når jeg ramte bakken, for så nærmest at gå kold før 2. omgang startede. I år vil jeg prøve at ligge lidt mere konservativt ud, før og på bakken, og til sidst må jeg så åbne op. Det hjælper også, at jeg efterhånden at har fået lidt mere TT-erfaring, hvor jeg i 2020 kørte på en lånt Canyon Speedmax af Jesper Attermann, mens jeg sidste år stadig var i gang med at lære min S-works Shiv at kende. Og også mig selv i forhold til at pace en enkeltstart sådan nogenlunde.

Sidste år sluttede jeg som nummer 46, hvilket lige var i den bedre halvdel i tiden 13:45 minutter. Jeg tror det er muligt, at hakke 10-15 sekunder af den tid i år, hvis alt spiller, og hvor det så placerer mig henne samlet må vi så se bagefter.

Randers Bike Week, 2. etape, kriterium, 11 omgange, 46,2 kilometer, 528 højdemeter

Jeg har aldrig rigtig formået at knække koden til kriteriumet. Vi skal 11 gange over bakken, Rødekrat, som i sig selv en enkelt gang eller 2 nok ikke ville kunne sætte mig, men når man skal over den SÅ mange gange, og med så høj intensitet, så tænker jeg umiddelbart, at det blot er et spørgsmål om tid før den som altid får mig ned med nakken!

Fordelen i år, er at feltet ikke er så stort, og man derfor slipper for den voldsomme og hårde positionskamp, som der var sidste år, for at komme først ind på bakken. Forstå mig ret, det gælder stadig om at komme fornuftigt ind på den for en rytter som mig, men når der ikke er 130 andre der skal kæmpes imod, så er det nemmere, trods alt.

Som sagt, så forventer jeg ikke det store her, og kan jeg give en lille hjælp til en velkørende holdkammerat, så er det også fint.

Randers Bike Week, 3. etape, Landevejsløb, 10 omgange, 124 kilometer, 1150 højdemeter

På papiret er det den rute under hele løbet der passer bedst til mig. Den er dog stadig ret hård, og specielt når ruten slutter med en tur over Karlsbergvej, så ved jeg heller ikke, om finalen lige er noget for mig.

Sidste år endte jeg med at blive sat med omkring 1,5 omgang igen, da jeg havde prøvet at ryge i et udbrud uden held. Det kan meget vel blive min rolle igen i år, så mine holdkammerater kan slappe af i feltet, og ellers tilbyder jeg nok, at være oppasser for en af de ryttere der kan noget samlet. Rollen kunne også sagtens være, at jeg skal placere en rytter til sidst før Karlsbergvej, men skulle benene være pisse gode, så kunne det være sjovt, at prøve mig selv af i finalen, men det tænker jeg ikke bliver aktuelt.

Randers Bike Week, 4. etape, Bjergløb, 8 omgange, 124,8 kilometer, 1424 højdemeter

Jeg har faktisk stadig til gode at gennemføre sidste etape af RBW. I 2020 røg jeg ned i et styrt tidligt, og mistede kontakten til feltet, og prøvede ellers at køre dem op, men kom aldrig tilbage, og så orkede jeg ikke mere. Sidste år havde jeg dårlige ben, og brugte mine kræfter til sidst, på at køre Gustav Dahl frem i feltet, før opløbsbakken, i håb om at feltet ville knække, og han så lå godt til, men det gav ikke potte. Jeg blev derefter sat af, og stod af.

Ruten har tre bakker, hvor specielt den første og sidste er godt trælse. Den første kommer efter en nedkørsel, hvor man i bunden skal rundt i et tricky sving, hvor farten er lav, og man så skal træde den i gang op af en ret stejl bakke. Den sidste bakke er bare lang og stejl.

Jeg ved faktisk ikke om jeg i år kommer igennem løbet – det gør jeg nok ikke hvis jeg bliver sat, for så vælger jeg at spare kræfterne til tirsdag, hvor der køres Agerskov Gadeløb. Man har vel sine prioriteter i orden. Jeg vil dog gøre alt hvad jeg overhovedet kan, for at hjælpe holdet, og lader mig ikke bare falde af – det kunne aldrig falde mig ind.

Jeg glæder mig til at komme i gang.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *