Løbsoptakt til Demin Cup i Holbæk – sidste løb i A-klassen

I morgen står den på Demin Cup-finalen, når Holbæk ligger asfalt til 180 kilometers cykelløb. Det bliver samtidig et punktum for mig i A-klassen, hvilket på en måde er vemodigt, men også en lettelse. Jeg har ikke de store forventninger til min egen præstation, men vil bare gerne se holdet præstere godt, inden den står på en velfortjent off-season.

AF JEPPE TOLBØLL

Holbæk, 7 omgange, 179,2 kilometer, 1512 højdemeter

Sidste år var Holbæk-løbet min sæsondebut i B-klassen efter corona havde holdt alle andre en A-klassen ude af løb, indtil midten af april. Løbet var dog en succes for mig, da jeg endte med at stå øverst på pallen, efter et vildt løb. Den løbsrapport kan læses HER!

Ruten er i år lavet lidt om, hvilket nok er ganske fint. Sidste år startede vi ud af en snoet hovedvej, som var cool nok, hvis ikke det var for det faktum, at modkørende biler gjorde det ret farligt. Den store hovedvej er væk, og er blevet erstattet af mindre veje. Ud fra dataen ser det samtidig ud til at der derved er cuttet knap 40 højdemeter af per omgang.

Da løbet er finalen i Demin Cuppen, så bliver feltet på 116 ryttere, der pt er tilmeldt. Det ligner at nærmest alle konti- og DCU-teams stiller fuldtallige op eller i hvert fald tæt på. Det ved kan det blive et virkeligt hårdt løb, hvis vinden kommer til at stå rigtigt, hvilket der ser ud til at være mulighed for, med 6 m/s fra vest.

Da det er mit sidste A-løb vil jeg tage ud og nyde det, så meget jeg kan inden pulsen ryger i vejret, og bare se om jeg ikke kan hjælpe holdet det bedste jeg kan. Jeg har ærlig talt mine tvivl omkring min form, og skulle holde til 180 kilometer. Min sæson sluttede lidt mentalt en smule i sidste weekend, hvor denne her bliver et sidste “bonusløb”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *