Anmeldelse af ASSOS T. MILLESHORTS_S7 og LEGWARMER_EVO7

**DENNE BLOG ER TIDLIGERE UDGIVET PÅ ALTOMCYKLING.DK OG NU KOPIERET OVER PÅ EGEN SIDE HER**

Efteråret er for alvor over os igen, og der for begynder mange at trække i det lidt varmere tøj, når turene på landevejen skal gennemføres. Hos AoC er dette bestemt ikke anderledes, og da Assos var så flinke at sende os et sæt bukser, med tilhørende løse ben, slog vi til. “Desværre” var redaktørens numse ikke helt stor nok til at fylde bukserne, så opgaven blev sendt videre til den store licensrytter, Jeppe Tolbøll, det brokkede han sig sjovt nok ikke over. 

Af Jeppe Tolbøll | Foto AltomCykling.dk

Jeg har aldrig kørt i Assos-bukser, så mine forventninger var blandende. Prisen på Assos ligger i den høje ende, i forhold til mange andre af de bukser jeg har kørt i, og min forestilling var at den mer-pris næppe kunne være pengene værd. Det samme gjorde sig i øvrigt gældende med de løse ben, der fulgte med. Jeg valgte ikke at undersøge hvilken model jeg ville modtage, hverken i buks eller ben, så jeg ikke havde en forudindtaget holdning og lykkedes utroligt nok at cykle 5 ture i bukserne og de løse ben, uden at smugkigge på modelnavnet. Det er altså en seriøs præstation, når man pr. natur er gearnørd med stort G og generelt bare virkelig nysgerrig.

ASSOS T. MILLESHORTS_S7

Mit første indtryk af bibshortsene var: De bukser kan jeg sgu ikke passe, de er for små. Hvordan redaktøren kunne mene de var for store til hans røv, forstod jeg intet af. Jeg skulle dog blive klogere. Bukserne er super elastiske, hvilket jeg erfarede da jeg prøvede dem første gang. De sad perfekt på mig. De røg prompte i tasken og med til løb. Jeg pakkede dem i tasken, og tog dem med til sæsonens sidste licensløb i Bov, på 140 kilometer. Siden er der blevet kørt flere ture i dem, blandt andet et 130 kilometers motionsløb og flere træningsture. Der er ingen tvivl, bukserne er uden sammenligning de bedste bukser jeg nogensinde prøvet. Hvor jeg ofte har døjet med mindre slidsår, når jeg ikke brugte buksefedt, så har de her Assos-bukser endnu ikke givet ét eneste. Det er naturligvis rart! Selv uden buksefedt oplever jeg intet slid, det er meget imponerende.

En anderledes syning og en tynd men stabil chamois

Den store komfort jeg oplevede skyldes givetvis Assos´ tilgang til puden. Selve puden er ikke alt for tyk, hvilket faktisk er noget der værdsættes, når man træner mange kilometer, som jeg gør. Der er til gengæld rigtig god ventilation i puden, og god støtte, selvom den altså er i den tynde ende. Samtidig syer Assos ikke puden hele vejen rundt. Metoden kalder de – “golden gate”. Har forsøgt at vise det, på billederne herunder. Metoden giver stor bevægelighed af puden, men det fungerer kun ordenligt, hvis buksen sidder tæt. Redaktøren AKA Uggi kan berette at det er decideret ukomfortabelt hvis buksen er for stor, så køb den rigtige størrelse. Undertegnede vejer +95kg og har testet en Large, til reference.

Man skal heller ikke underkende lir-effekten, og her er jeg også solgt. Det er selvfølgelig en personlig præference hvad man synes, men jeg synes de er fede i deres meget enkle design.

What? – Det er de billige!?

Lige inden jeg satte mig ned for at skrive anmeldelsen, fik jeg udløst spændingen og fandt frem til modellen på bukserne. Det viste sig, meget overraskende, at det er Assos’ entry level bukser jeg har testet, altså de billigste i sortimentet. Det overraskende mig rigtig meget. Jeg faktisk troede at det var nogle en af de dyre modeller. Som en sparsommelig jyde, er det jo altid positivt, at hvis man selv skal ud og købe et lignende par “bibs”, så ligger bukserne inden for budgettet (Det er naturligvis meget forskelligt hvad ens budget er). En pris på DKK 1049,- tænker jeg dog ikke skræmmer nogen væk, hvorimod topmodellen til DKK 2799,- nok bliver for pebret for de fleste! Til trods for buksernes “entry level” status, er det de dyreste bukser jeg nogensinde har testet. De bedste bukser jeg har derhjemme koster 750 kroner. Ville jeg smide 300 kroner mere for at få et par Assos T-Milleshorts_S7? Ja, det ville jeg, det må jeg indrømme. Forskellen er ikke kæmpe, men stor nok, til at jeg ville ofre 300 kroner mere. Særligt for at undgå de der små irriterende slidsår, jeg ellers har oplevet med de andre bukser jeg har derhjemme. 

Et par rigtig gode bibshorts, der absolut er pengende værd, efter min vurdering.

KEY FEATURES

  • Super lækkert og meget elastisk materiale – virker som høj kvalitet.
  • Golden gate syning ved Chamois, ultra komfortabelt, hvis buksen er i korrekt størrelse.
  • Brede seler giver god støtte.
  • Syninger, materialer og “finish” fremstår knivskarpt!

ASSOS T-MILLESHORTS_S7 | DKK 1049,-

ASSOS LEGWARMER_EVO7

Ligesom bukserne, så vidste jeg intet om det her produkt inden testen. Hvor Assos bukserne var lidt bedre end de dyreste bibshorts jeg før har cyklet med, så var de her EVO7 legwarmers markant bedre. Men jeg har så heller ikke en ret stor referenceramme. Faktisk er de eneste løse ben jeg nogensinde har kørt med før dem her, dem vi har i vores klubsortiment, og de har aldrig helt været min kop te. Løse ben har derfor været lidt et nødvendigt onde. De holder én varm på de koldere dage, men der er næsten altid en eller anden fold der driller. Enten ved at den decideret kan mærkes eller bare ser dum ud rent æstetisk. Den indstilling til løse ben har jeg måtte justere efter at have prøvet dem her.

Lækre detaljer løfter produktet!

Den opmærksomme læser har nok bemærket det skrå snit på lårene. Det betyder kort fortalt at benvarmerne ikke bare dækker lårene, men også går lidt op på ballen, det er rigtig rart i køligere vejr. De er lavet i et materiale Assos kalder “RX Medium”. Det er en tynd slags fleece der isolerer moderat, samtidig med at det er meget åndbart – og så er det behandlet til at modstå mindre byger. Det fungerer – men, vandtætte som sådan, det er de altså ikke.

De er højre / venstre specifikke, som det efterhånden er standard hos alle dyrere mærker af løse ærmer og ben. Det betyder at de syet efter at højre og venstre ben er lidt forskellige ergonomisk, når man tager hensyn til det i designet, så kommer benene til at sidde tættere, uden at krølle de forkerte steder. De løse ben er i øvrigt udstyret med fine refleksdetaljer bagpå – man kan næsten ikke få nok reflekser når vintertræningen starter, så det er også et plus.

Hvordan er de så på cyklen?

Har cyklet to gode lange ture i med EVO7 og jeg er virkelig imponeret. De sad som malet på mine køller. Ingen dumme folder nogle steder, og de virkede meget gennemtænkte i designet. Igen så de umiddelbart små ud, men mine bange anelser blev igen manet til jorden da jeg tog dem på. Også her er materialet super elastisk og lækkert. Et kæmpe plus er også at der ikke er en dum lynlås ved anklen. På mine andre løse ben gav lynlåsen ofte anledning til smerter ved anklen eller irritation, ligesom den ofte både er irriterende at lyne, og kan være umulig at lyne op, hvis man har kolde fingre. På EVO7-modellen er der blot en god elastisk ankel, som man trækker hen over foden. Jeg køber aldrig en model løse ben med lynlås igen.

Jeg har som sagt ikke det store sammenligningsgrundlag når det drejer sig om løse ben, men dem her slår mine gamle med mange, mange længder. Det her er et verdensklasse produkt, men med en pris på  899,- kroner, så skal de altså også være rigtig gode!

KEY FEATURES

  • Anatomisk skårne ben, der varmer helt op på ballerne
  • RX Medium materiale, der er vindtæt, åndbart og vandafvisende, samt meget elastisk.
  • Refleksdetaljer bag på, samt ingen lynlås ved anklerne.
  • Syninger, materialer og “finish” fremstår knivskarpt!

ASSOS LEGWARMER_EVO7 | DKK 899,- 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *