Til Zwift-arrangement med DBR og Alex Rasmussen

**DENNE BLOG ER TIDLIGERE UDGIVET PÅ ALTOMCYKLING.DK OG NU KOPIERET OVER PÅ EGEN SIDE HER**

I sidste weekend var AltomCykling.dk inviteret til et Zwift-arrangement i Odense, på cykelbanen, da Alex Rasmussen afholdt et event for den online cykelklub, Danish Bike Riders. Arrangementet er en del af et nyt koncept, som Alex prøver at stable på benene, og derfor skulle man selvfølgelig også på forhånd vide, at man deltog mere i et forsøg end et egentlig sportsevent, men hyggeligt det var det nu. AoC sendte licensrytteren Jeppe Tolbøll afsted, da han ikke følte sig i form til at køre Horsens’ licensløb.

AF JEPPE TOLBØLL / BILLEDER: SØREN ANDERSEN, DBR og JEPPE TOLBØLL

Hvad er Danish Bike Riders?

Før vi starter så tillad mig at præsentere Danish Bike Riders, kaldet DBR som forkortelse.

Det hele startede for en del år siden med Facebook-gruppen, Danish Bike Challenge, som blev stiftet at Jørgen Demescko. Gruppens formål var at motivere andre til at motionere, og der blev lavet månedlige udfordringer som fx “Kør 1000 km i maj” måned, hvor der så blev motiveret til at netop nå dette mål. Ideen med DBR kom dog et andet sted fra.

Søren Andersen fra Vejle, har de sidste 3 år været aktiv cykelmotionist, men tiden var pludselig blevet knap med småbørn og job, og derfor faldt han over onlinetræningsplatformen Zwift, som de fleste vel efterhånden kender. Ellers kan du læse AoC’s guide HER! Og da Søren startede på Zwift fandt han hurtigt ud af, at der ikke fandtes et rigtig dansk forum til Zwift. Derfor endte han på Danish Bike Challenge, der på daværende tidspunkt havde ca. 200 medlemmer, og efter nogle lange samtaler med stifteren, Jørgen Demescko, blev Søren en del af styregruppen og navnet på gruppen blev ændret til Danish Bike Riders, og Søren fik lov (bl.a. med hjælpe fra andre Zwift-ryttere) at lave nogle events på Zwift. Specielt træninger står Frank Andreasen meget for.

Gruppens gode tone, og engagementet blandt styregruppen, har blandt andet gjort at gruppen i dag er vokset til over 1000 medlemmer på noget der minder om 1 års tid! Og selvom gruppen er vokset sig stor, så bevares den gode tone i gruppen, og der opstår aldrig rigtige “Facebook-skænderier” hvor debatterne bliver mudret. Søren har ikke umiddelbart et svar på hvorfor det fungerer så godt i gruppen, men vurderer at det er fordi folk er der for at hygge sig, og bakke hinanden op. Faktisk mener han kun, at han har udelukket 2 bruger i sin tid som administrator.

I år fik DBR deres eget “kit” (trøje/bukser) i Zwift, som man kan erhverve sig, ved at deltage i en af deres workouts eller social-rides på Zwift. At få en specialtrøje i Zwift er ikke bare lige noget man gør, og det krævede et ordentlig fodarbejde fra styregruppen bag DBR.

DBR har fået en del faste tider i Zwift til bl.a. træning, cykelløb og deres “hyggeture”:

  • Mandag kl. 19.05: DBR Group Workout 60 min.
  • Onsdag kl. 19.00: DBR Group Workout 60 min.
  • Onsdag kl. 20.05: DBR Race Series
  • Torsdag kl. 17.00: DBR Zone 2 Ride 90 min.
  • Lørdag kl. 7.55: DBR Group Workout Endurance
  • Lørdag kl. 10.30: DBR Race Series
  • Søndag kl. 9.55: DBR Social Ride (ca. 30 km) 60 min

Danish Bike Riders findes på Facebook ved at klikke på linket HER.

Eventet:

Tidligere Danmarksmester og rytter for blandt andre Team Saxo Bank, HTC-Highroad og Garmin-Barracuda, Alex Rasmussen inviterede som sagt folk fra DBR-gruppen til et forsøgsevent i Odense. Som flere nok ved, er jeg svært begejstret for Zwift, og da jeg efter en 7 dages pause, pga. arbejde, ikke havde rørt min cykel var tanken om at køre 150 kilometer i Horsens (i regnvejr, endda!) ikke særlig tillokkende. Derfor hoppede jeg på Zwift-arrangementet i Odense. Jeg fik samtidig lokket min gode ven, Carsten Hjort med, og han fik taget sin Zwift-debut i Odense.

Zwift etapeløb, som Alex kaldte det, består af 4 etaper med 8-12 deltager. På Odense Cykelbane var der 2 Zwift stationer med Wahoo Kickr 17 stillet op, så folk skulle bare medbringe deres egen cykel. Hele eventet foregik i Watopia

Etaperne:
1. etape: Hilly KOM Forward – Man starter ved broen lige efter start.
2. etape: Sprint Forward starter ved broen efter landsbyen
3. etape: Volcano Circuit 1 Lap
4. etape: Volcano KOM

Pointsystem: 
Klassisk omnium point system. Man får point efter placering og den med det laveste antal point efter 4 etaper er vinderen af Zwift etapeløb.

Som sagt, så var det hele et forsøgssetup, og allerede fra start var der lidt problemer med at få ANT+ signalet til at virke ved den ene station. Så det krævede lidt flyttende rundt på mini PC’en før vi var på plads, og det hele blev forskudt 20-30 minutter. Men folk var i godt humør og snakken gik sin gang. Det var ret sjovt at få sat ansigter på de Facebook-profiler man tit debaterede med.

Samtidig kunne man selvfølgelig også lige vurdere konkurrencen, og den eneste jeg umiddelbart frygtede var Simon Nielsen, som har kørt temmelig stærkt på Zwift de seneste par uger. Men burde han kunne slå mig, når jeg nu var A-rytter i virkeligheden? Nej vel!?

1. etape: Hilly KOM Forward – Man starter ved broen lige efter start

Strava-segment: https://www.strava.com/segments/12109030

Min forudsigelse med at Simon ville blive den største konkurrent viste sig hurtigt at holde stik. Han fløj op af bakken, og vandt rimelig sikkert. Vi kørte ikke direkte mod hinanden, da Simon startede først, og selvom jeg havde Simons tid at køre efter, så havde jeg ikke benene og måtte se mig slået med ca. 8 sekunder.

1. Simon Nielsen 01.38,6
2. Jeppe Tolbøll 01.46,1
3. Carsten Hjort 02.08,2
4. Morten Kim Platt 02.26,7
5. Jacob Jørgensen 02.28,1
6. Søren Andersen 02.36,9
7. René Palm 02.43,3
8. Frank Andreasen 03.01,9

2. etape: Sprint Forward – Man starter ved broen efter landsbyen

Strava-segment: https://www.strava.com/segments/12109228

Her var jeg faktisk ret sikker på at jeg ikke ville vinde over Simon. Set ud fra løb, så vidste jeg, at han havde en noget højere w/kg i 10-15 sekunder end jeg har, og da Zwifts algoritmer går meget op i w/kg vidste jeg at det blev svært. Faktisk var jeg heldigt ved ikke at ende som 3’er, da Morten Kim Platt kørte pisse stærkt på segmentet, men jeg var “klogere” og ramte segmentet med højere fart. Stærk spurt af Morten!

1. Simon Nielsen 10,84
2. Jeppe Tolbøll 11,65
3. Morten Kim Platt 11,98
4. Carsten Hjort 12,03
5. Søren Andersen 12,15
6. Jacob Jørgensen 12,44
7. Frank Andreasen12,56
8. Rene Palm 13,15

2-0 i Simons favør over mig! Nu skulle jeg vinde de sidste 2 for at udligne (såfremt at Simon ville blive 2’er i de 2 sidste!)

3. etape: Volcano Circuit 1 Lap

Strava-segment: https://www.strava.com/segments/14032406

De sidste 2 segmenter passede mig bedre. Det var +5 minutters intervaller, og det er nok her min styrke ligger, også i virkeligheden. Igen startede Simon før mig, så det gjorde at jeg lige kunne kigge over skulderen, og lave nogle anmærkninger om hvor meget tid han havde brugt de forskellige steder på ruten. Dem kunne jeg bruge som pejle mærker. Og faktisk lykkedes det endelig at få skovlen under ham. Selvom jeg efter 1 kilometer var bagud med 3-4 sekunder så lykkedes det mig at køre helt perfekt i forhold til mine watt, og jeg holdt den stram hele vejen. Med 526w i 5:16m nappede jeg Simon med næsten 4 sekunder. Håbet levede endnu!

1. Jeppe Tolbøll 05.16,1
2. Simon Nielsen 05.19,8
3. Carsten Hjort 05.44,8
4. Morten Kim Platt 06.11,5
5. Jacob Jørgensen 06.16,7
6. Søren Andersen 06.24,3
7. Rene Palm 06.33,1
8. Frank Andreasen 06.38,7

4. etape: Volcano KOM

Strava-segment: https://www.strava.com/segments/14270131

Jeg skulle vinde for at udligne Simon i den samlede stilling, såfremt at Simon blev 2’er hvilket var meget sandsynligt. Men vi ændrede nu reglerne lidt. Jeg tror det var Alex der foreslog at Simon og jeg skulle køre direkte imod hinanden, som et slags cykelløb. På den måde, hvis jeg vandt, så kunne vi sige at løbet her var afgørende for den samlede sejr. Hvis Simon vandt ville den jo står 3-1 og så var den prut slået. Simon indvilligede i de betingelse, selvom han jo rent faktisk havde mest at tabe på den konto. Vi kørte jo kun for sjov alligevel.

Løbet blev meget intenst, og Simon var naturligvis klog nok til blot at ligge på dæk, og lade mig være den offensive. Det blev til en angreb, og på et tidspunkt var jeg næsten ved at knække Simon, men han var stærk. Da vi ramte de sidste 1000 meter var jeg i tvivl. Skulle jeg forsøge med et langt angreb? Jo kortere, jo bedre for Simon med sit gode antrit. Jeg prøvede at spurte med 250 meter igen, da det sted 10 %, og faktisk fik jeg hullet, så Simon ikke fik draft, men jeg døde dog alt for tidligt, og Simon slog overlegen kontra, og cruisede til mål til en sikker sejr.

1. Simon Nielsen 07.14,1
2. Jeppe Tolbøll 07.18,2
3. Carsten Hjort 07.49,1
4. Rene Palm 09.48,1
*resten trak en DNF pga. trætte ben 🙂

Dermed vandt Simon 3-1 og blev en fortjent vinder.

Efter løbet snakkede vi lidt om hvad der var gået godt, og hvad der var gået skidt. Alex tog imod en masse input om hvordan man evt. kunne videreudviklet konceptet, og vi fik alle sagt farvel og god weekend til hinanden.

Det var et sjovt koncept, og faktisk kunne jeg godt se flere at live-events komme op og stå i fremtiden, da det er rigtig sjovt.

Søren Andersen lavede denne lille video om dagen:
https://www.youtube.com/watch?v=P1BAtO7d32Q&feature=youtu.be

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *