Din cykelpodcastguide, Version 2!

Cykelpodcast bliver stadig flere og flere, og da jeg i sin tid i 2019 lavede min første guide er der sket meget. Skæbnen ville også, at af alle de anbefalede podcast, så er der kun én af dem der i dag kører for fuld skrue. Så derfor må det være en tid til en ny guide, omkring hvilke podcast jeg hører, og sætter pris på. Jeg vil også komme med én , som jeg dog ikke får hørt.
Første version kan læses: her!

AF JEPPE TOLBØLL

Forhjulslir

“Forhjulslir” er drevet og produceret af Anders Mielke. Faktisk kan man inddele “Forhjulslir” i to. Nemlig hovedpodcasten “Forhjulslir” som Anders Mielke driver, og “Gruppettoen på Forhjulslir” som er drevet af den professionelle Movistar-rytter, Mathias Norsgaard Jørgensen, og den tidligere professionelle Lotto-Soudal-rytter, Rasmus Byriel Iversen.

Anders Mielke er også sidenhen blevet headhuntet til Eurosports kommentator-team!

Forhjulslir (hovedpodcasten)

Som nævnt er Anders Mielke vært, når han tager en med fra de ganske almindelige cykelnyheder, hvor han altid flankeres af en medvært, som fx kan være svogeren Emil Mielke Vinjebo, eller gode gamle Per Bausager, som vender cykelverdenssituationen, samt optakter og nedtakter fra de store cykelløb, som er kørt i løbet af ugen.

Noget som også er fedt på “Forhjulslir” er de store portrætter som Anders Mielke laver. De kan enten være interviews med gamle legender som Jørgen Marcussen, eller nyprofessionelle kvinderytter Rebecca Koerner fra Uno X Ladies.

Podcasten er produceret i enormt høj kvalitet, hvor lyden altid spiller, og klipningen sidder lige i skabet, hvilket gør det til en fornøjelse at lytte til.

Gruppetten på Forhjulslir

Helt klart et af mine favoritsegmenter på “Forhjulslir”. Jeg ved ikke om jeg er farvet, fordi Rasmus Byriel er gammel Haderslev-dreng, og jeg har kendt ham siden han var 14 år, men jeg elsker at lytte til både ham og Mathias, når de går på et rant over et eller andet, som de i hvert fald føler er tossedumt; Om det er fra det seriøse hvor de fx kritiserer idiotiske UCI, eller det mere lette hvor halsedissen kommer under beskydning. Ingen slipper når først pulsen kommer op, og det er hylesjovt.

Podcasten er også meget mere personligt, da man følger Mathias’ egne ord om sin karriere, mens Rasmus bliver den “lokale” mand fra den danske andedam.

Lyden er i på det seneste også blevet rigtig god, specielt efter at der blev tilkøbt et “rejsesæt” så Mathias kan sende ordentlig lyd hjem fra tvivlsomme spanske og italienske hoteller med dårligt WiFi.

Find den her: Apple PodcastSoundcloudSpotifyGooglePodimo

Støt her: 10er.dk

Se mere her: www.forhjulslir.dk

Veloropa

Kim Plesner, Stefan Djurhuus og Claus Elming er en velsmurt fantastisk trio, der vender cykelugen der er gået, samt også vender aktuelle problemstilling og andre emner der rører sig i cykelsporten.

Podcasten er en utrolig hjertevarm podcast, hvor man nok enten hader eller elsker humoren, som de tre værter repræsenterer. Det grænser sig op af plat far-humor, og jeg falder personligt pladask for det. Om det enten er når Elming for 500. gang spørger Plesner om han ikke engang har været ansat hos CSC, eller når Djurhuus griller Elming for igen at have lavet en quiz, som faktuelt bliver tilbagevist, og der “smides en 50’er i dommervognen!”

Det hele er dog ikke kun sjov og ballade, og de formår på en let måde, stadig at få vendt seriøse emner, og kommer med skarpe analyser, af hvorfor en ting udviklet sig, eller rytter har gjort som han har gjort.

Hver afsnit laves der også “Quizzen” som Elming står for, og alene det segment af podcasten er guld værd synes jeg. Elming stiller et spørgsmål, som begge med-værter (og lytteren) får lov til at tænke over, mens podcasten fortsætter, og til sidst kommer svarene så. Det synes jeg er meget hyggeligt.

Lyden og klipningen er rigtig godt sat sammen, og en fornøjelse at høre på!

Find den her: Apple Podcast, Soundcloud, Spotify, Podimo

Støt her: 10er.dk

Se mere her: www.veloropa.dk

Radio Tour

Peter Piil, Thomas Bay og Brian Holm er (næsten altid) værterne på denne “podcast”. Det hænder at Brian Holm er ude og være sportsdirektør for Quickstep-Alpha Venyl Team. At kalde det for en rigtig podcast er måske lidt forkert, for det er faktisk bare en lydoptagelse af TV-udsendelsen Radio Tour som sendes på Discorvery Plus.

De tre værter gennemgår, på samme måde som Veloropa, ugens løb, og flankeres så ofte af gæster, som enten kan være Jesper Worre eller Bastian Emil, eller andre.

Ligesom Veloropa er tonen ret løssluppen, og det er tydeligt, at værterne kender hinanden godt også når skærmen slukkes. Der flyver godmodige drillerier og stikpiller, som er rigtig sjove, synes jeg. Brian Holm er, som når han kommenterer, altid god for en god overdrevet røverhistorie eller to, som man enten kan elske eller hade. Jeg er stadig splittet der, haha.

Imod med at det er en TV-produktion så er lyden og klipningen helt i skabet, og modsat nogle af deres løbskommentar, så virker lyden faktisk hver gang, haha.

NB: Showet kan ses gratis på Discovery+, men for mig passer det bedst i ørerne)

Find den her: Apple Podcast, Spotify, Podimo

Se mere her: www.discoveryplus.com/dk/sport/cycling

Velofit Podcast

Velofit podcast er drevet af elite-motionisten Thomas Bundgaard, hvor han ofte flankeres af Mathias Kirk, eller dennes bror Andreas. Thomas Bundgaard er måske bedst kendt for at være bikefitter i det danske cykelmiljø, hvor han fitter alt fra motionister til World Tour-ryttere.

På næsten ugentlig basis gennemgår de deres egne træningsuger, cykelløb, Zwiftløb, gravelløb, og hvad der nu ellers har rørt sig. Podcasten går ikke i dybden med aktuelle cykelnyheder fra det professionelle felt, men kom dog ind over små-emner, som fx Mohoric’s dropper post i Milano-San Remo.

I de senere afsnit er de dog begyndt, at vende aktuelle problemstillinger fra lyttere, som vil vide alt fra noget om kost, til hvad man gør ved et knæ der driller, eller lændesmerter og så videre.

De har også lavet en lille håndfuld podcasts hvor de inviterer folk ind som Frederik Muff, der giver aerotips, eller Oskar Hvid der fortæller om sin udvikling fra dansk elite-rytter til den 6. bedste Zwifter i verdenen.

Lyden og klipningen er blevet meget bedre, men har dog stadig lidt mangler, men intet der bør være en deal-breaker for nogen.

Find den her: Apple Podcast, Soundcloud, Spotify, Podimo

Støt her: (Velotfit har et mobilepay nummer hvor man kan overføre til. Find nummeret på linket nedenfor)

Se mere her: https://velofit.dk/

Bagerstop

“Bagerstop” er drevet af den “nye” motionscyklist, Martin Weibel. Martin er ham der tør stille alle begynderspørgsmålene, om enten det er til World Tour-rytteren Mads Würtz Schmidt, eller til industrien, når han laver et portræt af danske Pronghorn.

Martin besidder en god omgang plat, jysk humor, og han starter sine podcasts med sjove ordspil som grænser sig til det kiksede. Og det er Martin udemærket klar over, og han elsker det.

Jeg er nok ikke personligt målgruppen for “Bagerstop” men jeg finder den alligevel utrolig hyggelig, når jeg render rundt og hører podcast derhjemme. Målgruppen er motionister, og gud hvor jeg gader at lyde elitær lige nu, hvor man ikke lige ved hvordan en wattmåler bedst bruges, eller et segment på Strava bedst skal paces. Og det er der slet intet i vejen med, overhovedet! For i og med, at Martin taler det den målgruppe, så skiller han sig markant ud fra de andre danske cykelpodcasts på markedet.

Lyden og klipningen er rigtig godt sat sammen, og en fornøjelse at høre på!

Find den her: Apple Podcast, Soundcloud, Spotify, Podimo

Støt her: 10er.dk

Se mere her: altomcykling.dk/bagerstop-podcast

Rytterjargon

“Rytterjargon” er lavet af professionelle World Tour-rytter, Mads Würtz Schmidt, fra Israel-Premier Tech Pro Cycling Team.

Podcasten er den podcast på listen med klart det mest ujævne flow, men grunden hertil skal naturligvis ses i, at Mads er alene om podcasten, og finder tiden mellem løb og/eller etaper, og selvfølgelig først og fremmest er cykelrytter.

Præmissen for podcasten var i starten, at Mads inviterede (primært) ryttere ind, som så skulle medbringe et specielt ord, som var specielt for cykelmiljøet, nemlig den jargon som ryttere bruger. Alt fra frontsvin (en der trækker hele dagen i et felt), eller half wheeler (en som forhjulslirer) bliver forklaret. Mads har både danske og udenlandske gæster, hvilket gør at podcasten både er på dansk og engelsk.

Mads lader også nogle gange værtsrollen gå til Mathias Hundebøll, som er mest kendt for at være forsanger i Rock Hard Power Spray og Voice-dommer, hvor han så interviewer Mads om hvordan det er gået siden sidste podcast.

Jeg synes det er interessant, at få en meget personligt indblik i den professionelle verden – lidt som Gruppettoen og tilbyder, og lige så bad ass væddeløber, som jeg synes Mads er, lige så godt forklarende og reflekterende, synes jeg, at han her!

Find den her: Apple Podcast, Spotify

Se mere her: www.instagram.com/rytterjargon

Ask a cycling coach – presented by Trainerroad

Den eneste rene engelsksproget podcast jeg hører.

Podcasten siger selv, at de er lavet for at gør dig til en hurtigere cykelrytter. De svarer på stort små, hvor ordstyreren Jonathan Lee styrer Chad Timmerman, Nate Pearson og Amber Pierce, m. fl.

Disse styrer træningappen Trainerroad, men man behøver ikke kunde i deres butik, for at få noget ud af deres podcast, selvom de dog ofte snakker om deres egne produkter.

Starten af podcasten kan være lidt tung, når de ofte bruger 15-30 minutter om, at tale om dem selv, og deres kørte løb og træning, og helt ærligt, så er det ikke altid lige spændende, at høre om hvordan Nate kørte et Crit-race, hvor man hverken kan bedømme niveuaet eller modstanderne. Som tiden er gået er jeg dog begyndt, at “kende” dem, og synes deres jargon og sammenspil kan være sjovt at følge, men ellers vil jeg anbefale, at man spoler hen over det, indtil de kommer til emnerne. Jeg plejer at gennemgå de noter der er til podcasten, for at se om de runder et emne jeg gider høre om. Nogle gange springer jeg hele afsnit over.

Det essentielle er dog, at jeg til tider lærer noget. Chad Timmerman er en ufattelige nørd, der går science på ALT, og når han får talt sig selv varm, så skal man næsten have en doktorgrad for at forstå det. Dertil er de andre værter gode til at prøve, at konkretisere det, og gøre det spiseligt for os dødelige.

I og med at den er på engelsk og tit går i små-detaljer, så er det ikke lige en hyggepodcast man lige hører i baggrunden. Falder man ud i 2-3 minutter kan man være helt ude af emnet, og ikke ane hvad der bliver talt om.

Find den her: Apple Podcast, Soundcloud, Spotify, Podimo, YouTube

Se mere her: www.trainerroad.com

ANDRE Danske PODCASTS

Her er en liste over podcast, som jeg enten ikke har hørt, eller ikke længere bliver opdateret. I må selv finde dem, men det er

  • Balsam for sjælen – en gravel podcast
  • Verdens Længste Tour Optakt – en podcast på 24/7, hver søndag frem til Tour-start i DK.
  • TV 2 Cykling – blev drevet af afdøde Chris Anker Sørensen, og har stadig mange relevante afsnit/emner.
  • Radio Godefroot – tidligere podcast af Brian Holm, der stadig har mange relevante afsnit/emner.
  • Rolf er rørt – kort portræt serie fra DR Lyd, om Rolf Sørensen og hans fortællerevner.
  • Det 3. hjul – podcast der primært summer om de store Gran Tours
  • Sjat Patat – blev startet af Matti Breschel, men stoppede kort tid efter. Indeholder stadig mange relevante afsnit/emner.
  • Mo & Co – blev drevet af Christian Moberg og Troels Vinther, men døde ud. Har stadig mange relevante afsnit/emner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *