**DENNE BLOG ER TIDLIGERE UDGIVET PÅ ALTOMCYKLING.DK OG NU KOPIERET OVER PÅ EGEN SIDE HER**
Podcast har i de seneste år taget mere og mere til, og i løbet af de sidste 2 år er der pludselig begyndt at dukke mange danske cykelpodcasts op. AoC kommer her med en lille guide omkring hvilke danske podcasts der er derude, og en lille præsentation af dem!
AF JEPPE TOLBØLL
Mo & Co. – Det sorte værksted
Mange kender måske “Det Sorte Værksted” som kvartetten Christian Moberg, Team ColoQuick, Troels Vinther, Riwal Readynez, Michael Valgren, Astana (ej, Dimension Data mener vi naturligvis) og Mads Würtz Schmidt, Team Katuscha.
Podcasten drives at de 2 førstnævnte, og i introen lover Troels Vinther at podcasten “vil tage dig med ind under huden i cykelsporten” og det er nøjagtigt hvad de gør.
Stemningen er generelt ret løssluppet, og det er tydeligt, at de bare er 2 gutter der elsker at nørde og tale om cykling. De taler om deres egne resulater, men også omkring løst og fast.
De fleste afsnit har en rød tråd, men tit går der alligevel anekdoter og røverhistorier i den, og det er en fornøjelse at høre på, og man kan ikke lade være med at trække på smilebåndet rigtig mange gange.
Fælles for alle afsnit er også, at der altid er en gæst med. Det kan være i fysisk forstand, når der sidder en neo-prof som Jonas Vingegaard inde i “studiet” (som vist blot er Troels Vinthers lejlighed) eller når de Skyper til Michael Valgren i Frankrig.
Det eneste minus, er at lyden til tider lider lidt af rumklang, men omvendt så er det også bare 2 venner, der sidder i en lejlighed og snakker sammen, og i forhold til de første par afsnit, så er lyden også blevet bedre. Når man først lige vænner sig til det, så tænker man ikke yderligere over det.
FIND PODCASTEN HER: https://itunes.apple.com/dk/podcast/mo-co-det-sorte-v%C3%A6rksted/id1397409432?mt=2
RADIO GODEFROOT
Brian Holm behøver ikke den store introduktion. Hård hund på cyklen, men også med en lidt blidere stil når han vil. Podcasten er en hyldest til Holms gamle sportsdirektør Walther Godefroot, som som var en rigtig hård negl.
Af alle de anbefalede podcast, er Radio Godefroot den podcast med mindst flow. Der er nok ikke tid til mere, men omvendt så indeholder afsnittene også meget højt kvalitet.
Hvor denne podcast afskiller sig markant fra de andre, er at den stort ikke ikke forholder sig til hverken nye resultater og hvad der lige er oppe i tiden, men mere omhandler hvordan det var “i gamle dage”.
Disse emner bliver selvfølgelig vurderet op mod nutidens trends, og det er faktisk sjovt at høre om hvordan nogle ting i cykelsporten er ændret sig radikalt mens andre ting – surprice – er som de altid har været… og det er godt sådan!
Brian Holm er i vanlig stil altid en smule provokerende, og formår endda i sit første afsnit, at tale så generelt om cykelkoner, at han fik Matti Breschels kone, Maria Josefine, en smule op i det røde felt. Men heldigvis turde Holm godt stå på mål for de udtalelser, og inviterede hende ind i afsnit nummer 2, og de fik en meget interessant snak. Det viste sig naturligvis, at Holms udtalelser ikke var SÅ firkantede da det kom til stykket.
Hvis du kan lide samtaler med Brian Holm, og hans bekendte, om gode gamle dage, så er dette podcasten for dig!
FIND PODCASTEN HER: https://itunes.apple.com/dk/podcast/radio-godefroot/id1367919666?mt=2
Veloropa Podcast
De 3 værter Kim Plesner, Claus Elming og Stefan Djurhuus tager jer med til den måske mest humoristiske og løssluppede podcast af de anbefalede.
Med helt egne hjemmebryggede navne som Egon Bernal, Fuglgren, og mange flere, så er det virkelig sjovt at følge de efterhånden indforståede jokes, som tit udspringer af Claus Elmings mere eller mindre ukorrekte måder at udtale navnene på.
Kim Plesners sorte, tørre humor får en til at trække på smilebåndet konstant, når der blandt andet tales om Veloropas World Tour-satsning. For ikke at tale om deres eget begreb “Veloropa-effekten” som i starten var en god ting, med interview med ryttere der så senere enten vandt flotte sejre, eller endda rykkede videre og blev proffer.
fDe sidste par måneder har Veloropa-effekten dog aftaget lidt, med sager som Mathias Skjeldmose (karantæne), Mikkel Honore (der måtte udgå fra Tour Down Under), og senest Rasmus Byriel (der i sin debut for Lotto Soudal, røg på røven og brækkede kravebenet).
Men bag de sjove (og til tider platte jokes) findes der også skarpe analyser og virkelig gode interviews med ryttere fra stort set alle niveauer.
FIND PODCASTEN HER: https://itunes.apple.com/dk/podcast/veloropa-podcast/id1353846209?mt=2
TV 2 Cykling
Tour de France-studiet i podcast format?
Det er næsten den nemmeste måde at beskrive podcasten på. Af de anbefalede er det klart, at TV 2’s podcast er den mest folkelige.
Christoffer Bagge er den faste vært, og der er næsten altid besøg af ekspert Chris Anker Sørensen, og journalist Rasmus Staghøj. Sammen vender de aktuelle emner, og den generelle situation i cykelsporten.
Af alle podcasts er denne den mest ufarlige, og den mangler til tider lidt kant, og virker lidt hæmmet af, at være underlagt visse redaktionelle principper.
Det ændrer dog ikke på, at den er virkelig lytteværdig, og man kan kun elske når Chris Anker Sørensen og Rasmus Staghøj til tider ryger lidt ud af en tangent, som kan omhandle alt fra “Den Store Bagedyst” og andre realityprogrammer. Det virker – som i alle ovenstående podcast – som om at de virkelig hygger sig og har det sjovt, og den følelse kommer igennem til lytteren.
FIND PODCASTEN HER: https://itunes.apple.com/dk/podcast/tv-2-cykling/id1116635759?mt=2
Cykelmagasinet Podcast
Modsat de andre podcast graver Cykelmagasinet sig faktisk slet ikke ned i aktuelle nyheder, og løbsresultater.
I stedet overlader de det til andre, men de i deres podcast går dybt ned helt specifikke emner.
Om det er emner som motionsløb som La Marmotte, Haute Route eller Gran Fondo Stelvio, eller interviews med ultra-atleten Michael Knudsen der fortæller om hans forberedelser til psyko-ultraløbet Trans-Sibirian Extreme i Rusland er egentlig underordnet. Hvis emnet interesserer en, så er det gode podcast, som er rigtig spændende.
Men ved emner som ikke er så interessante, oplever jeg at jeg “skvatter ud” og der formår de ikke at fastholde min interesse. Det er siger muligvis mere om mig, end om selve podcasten – jeg er ikke god til at koncentrere mig om ting hvor interessen ikke er til stede.
Emner som Zwift, og interviews med Cecile Uttrup og Michael Rasmussen finder jeg spændende, og interviewet med Michael Knudsen fangede mig, da jeg har snakket en del med ham, selvom ultra forkommer mig lidt tosset. Omvendt kunne jeg ikke se det spændende i Gravel-afsnittet eller andre motionsløb ud over La Marmotte.
Kan man lide de helt specifikke emner, så er podcasten klart anbefalesværdig, og bør være en sikker vinder i ens podcast feed. Jeg springer personligt bare over de emner, som ikke fanger mig.
FIND PODCASTEN HER: https://itunes.apple.com/dk/podcast/cykelmagasinet-podcast/id1298538998?mt=2
Souplesse Cycling
Vi ville gerne have anbefalet Souplesse, som den måske mest seriøse af alle podcast, med virkelig nørderi, men desværre fortsætter den ikke i 2019, men gamle afsnit og interviews er bestemt stadigvæk et lyt værd.
FIND PODCASTEN HER: https://itunes.apple.com/dk/podcast/souplesse-cycling/id1198531940?mt=2
Pingback: Din cykelpodcastguide, Version 2! – CyclingUniverse